Blog tekstschrijver den bosch simyo zzp'er

Starten als zzp’er: Simyo zakelijk telefoonabonnement


Eén van de voordelen van het hebben van een eigen bedrijf, is dat je zakelijke kosten mag aftrekken van je belasting. Bureau gekocht? Die btw kun je alvast wegstrepen. Nieuwe laptop? Dat is natuurlijk een investering in de zaak. Ook je abonnementskosten – zoals die van je telefoon – mag je zakelijk verrekenen. En je snapt: daar maak ik natuurlijk gebruik van. In dit blog lees je mijn ervaringen met Simyo zakelijk.

Zakelijk telefoonabonnement

Privé was ik al jarenlang klant van Simyo. Toen ik begon als zzp’er, heb ik dat telefoonabonnement aangehouden. Om dit abonnement ‘zakelijk’ te maken, hoefde ik maar twee dingen te doen:

  1. Mijn bankrekeningnummer voor de automatische incasso omzetten naar mijn zakelijke rekening
  2. In mijn account het schuifje bij btw-factuur aanzetten

Dat laatste doe je heel eenvoudig bij je instellingen. Zodra je dit gedaan hebt, ontvang je voortaan van Simyo een btw-factuur die je gewoon kunt verwerken in je boekhouding.

Ervaringen met Simyo

Ik heb denk ik al zo’n 10 jaar Simyo als mijn provider. En in al die jaren heb ik nog nooit problemen met ze gehad. Het netwerk (van KPN) is betrouwbaar, de klantenservice is vriendelijk en het inlogsysteem is overzichtelijk. Die ene keer dat ik op vakantie was en niet kon bellen, ben ik binnen een paar minuten geholpen.

Tip: zet voordat je naar het buitenland vertrekt even aan dat je in het buitenland kunt bellen en internetten. Dat voorkomt een hoop stress 😉

Simyo voor zzp’ers

Veel providers hebben de neiging om hun prijzen te verdrievoudigen zodra je laat zien dat je een zakelijke klant bent. Aangezien je als zzp’er al genoeg kosten maakt (denk: verzekeringen, pensioen, boekhouders…), is het fijn als je kunt besparen op je telefoonabonnement. Momenteel heb ik een sim-only abonnement waarmee ik onbeperkt kan bellen voor € 7,- per maand. Voor 2000 MB internet betaal ik € 4,- per maand.

Als je het mij vraagt is € 11,- per maand voor een sim-only abonnement een prima deal. Haal je daar de btw vanaf, dan betaal ik € 9,09 per maand. En daarmee kan ik niet eens mijn belbundel overschrijden, want die is onbeperkt. Voor mij als fervent telefonisch interviewer een groot pluspunt.

Simyo zzp-abonnement

Als je nog niet bij Simyo zit, kun je meteen een zakelijk abonnement afsluiten. Je hoeft dan niet meer apart aan te geven dat je een btw-factuur wilt ontvangen. Voor de rest zijn er geen verschillen tussen zakelijk of privé. Trouwens: je mag je zakelijke abonnement natuurlijk ook gewoon privé gebruiken. Zolang je maar kunt aantonen dat je hem zakelijk gebruikt. Aangezien bellen met klanten voor bijna elke ondernemer vaste prik is, moet dat makkelijk lukken!

Ben je zzp’er en wil je een zakelijk telefoonabonnement afsluiten? Check dan deze link: https://vriendendeal.simyo.nl/sim-only/1vquxm. Hiermee krijg je namelijk 10 euro korting op je sim-only. Als dank voor het lezen van dit blog 🙂

Heb jij een zakelijk telefoonabonnement als zzp’er?

Voordat je verdergaat…

Zelf aan de slag met je online zichtbaarheid? Download dan het gratis e-book!

E book voor zzp ers

Ook interessant

Gratis tips over schrijven en content ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief