ervaringen sharepeople aov zzp

Starten als zzp’er: SharePeople ervaringen


Eén van de belangrijkste dingen die je moet regelen als zzp’er, is je arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Alleen zo heb je namelijk inkomen als je ooit ziek wordt. Helaas zijn AOV’s flink aan de prijs. Terwijl de kans dat je je werk niet meer kunt uitvoeren eigenlijk heel klein is. Gelukkig zijn er ook alternatieven, zoals een broodfonds of schenkkring. Nieuw in dit rijtje is SharePeople. In dit blog leg ik uit wat dit is en waarom ik me hierbij heb aangesloten.

+ Onderaan zie je hoe je € 30,- korting krijgt op je aanmelding

Wat is SharePeople?

SharePeople omschrijft zich als een vangnet bij arbeidsongeschiktheid. Anders dan bij een AOV betaal je geen maandelijkse premie, maar doe je donaties aan deelnemers die ziek zijn. SharePeople is dus geen verzekering, maar zorgt er wel voor dat je een inkomen hebt als je ziek bent. Dat wil zeggen: vanaf 2 maanden en tot 24 maanden. Als je daarna ook verzekerd wil zijn tegen arbeidsongeschiktheid, moet je daar nog een losse verzekering voor afsluiten.

Hoe werkt het?

Makkelijk, als je het mij vraagt. Eén keer per jaar krijg je een factuur voor je deelnamekosten. Die bedragen € 120,-. Dit zijn zakelijke kosten, die je kunt doorvoeren in je boekhouding.

Daarnaast krijg je donatieverzoeken voor zieke deelnemers. Deze variëren per maand en zijn afhankelijk van het inkomen dat je hebt gekozen. Voor een inkomen van € 2000,- per maand bij ziekte, ligt dit bedrag rond de € 35,- per keer (niet per maand). De donaties doe je vanaf een privérekening. Helaas: dit zijn dus geen zakelijke kosten.

Als je aan de beurt bent om te doneren, krijg je een mail met een betaallink. Die kun je gewoon via iDeal voldoen. Als je betaling is gelukt, kun je de zieke deelnemer aan wie je hebt gedoneerd een bericht sturen. Je ontvangt ook een bevestiging per mail. Eigenlijk wijst alles zichzelf.

Hoe SharePeople werkt als je ziek bent, kan ik je (gelukkig!) niet vertellen. Wat ik wel weet, is dat je je maandelijkse inkomsten ontvangt via alle losse donaties. En je gaat naar een onafhankelijke arbodienst, die beoordeelt of je inderdaad niet kunt werken. Je kunt je dus niet ‘zomaar’ ziekmelden en donaties incasseren.

Waarom SharePeople?

Ik ben inmiddels ruim een jaar lid van SharePeople. De belangrijkste reden om me bij dit netwerk aan te sluiten waren de selectiecriteria bij de bekende aanbieders van een AOV. Zelfs als je jong en gezond bent, zien zij namelijk altijd wel een reden om je bezoek aan de huisarts van 3 jaar terug aan te merken als een uitsluiting. Ook al heb je hier nog nooit een uur minder om gewerkt.

Bij SharePeople doe je de belofte dat je op het moment van aanmelden 100% arbeidsgeschikt bent. Wat mij betreft is dit een enorm voordeel, want het scheelt een hoop rompslomp met papieren die je van de verzekeraar in moet vullen.

Mijn ervaring met SharePeople

Tot nu toe ben ik heel positief over SharePeople. De inlogomgeving is duidelijk, het donatieproces verloopt soepel en de hoogte van de donaties valt mee. Als je jong bent en een relatief risicoloos beroep hebt, ben je waarschijnlijk goedkoper uit met een AOV bij een verzekeraar. Werk je in de bouw of heb je al wat meer jaren op de teller staan, dan pakt SharePeople waarschijnlijk een stuk voordeliger voor je uit.

30,- euro korting voor ons allebei

Wil je lid worden van SharePeople? Dan help je mij en jezelf door mijn code door te geven bij je aanmelding (DONNA1603). Zo krijgen we namelijk allebei € 30,- korting op de deelnamekosten. Toch mooi meegenomen als je het mij vraagt!

Voordat je verdergaat…

Zelf aan de slag met je online zichtbaarheid? Download dan het gratis e-book!

E book voor zzp ers

Ook interessant

Gratis marketingtips ontvangen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief