Ns business card ervaring zzp starter

Starten als zzp’er: de NS Business Card


Het OV en ik hebben een haat-liefdeverhouding. Zo, dat is eruit. Vooral de bus is niet voor mij weggelegd. Wagenziek zijn in een overvolle bus is geen fijne ervaring. Niet voor jezelf, en niet voor de mensen die tegen je aan gepropt staan.

De trein daarentegen behoort tot mijn favoriete vervoersmiddelen. Het is snel, comfortabel en – voor mij het grootste pluspunt – je wordt er niet snel ziek in. En nu ik ondernemer ben, heeft de NS het me nog een tikje makkelijker gemaakt. Met de NS Business Card.

Bekijk de mogelijkheden
Probeer de NS-Business Card gratis

Wat is het verschil tussen zakelijk en privé reizen?

Laat me je meteen uit de droom helpen: zakelijk reizen betekent niet per se eersteklas reizen. Balen. Tijdens de treinreis zelf merk je dus bijzonder weinig verschil van je ondernemerschap. Het enige wat anders is, is de manier waarop je betaalt. Als consument (privé dus) betaal je de btw in het tarief van je treinkaartje. Als ondernemer mag je die btw aftrekken en ben je dus iets goedkoper uit. Verder heb je belastingvoordeel van je reiskosten.

Mijn ervaring met de NS Business Card

Omdat een NS Business Card aanvragen gratis is – oké, je moet je rekeningnummer bevestigen door 1 cent over te maken – besloot ik het erop te wagen. Een paar dagen later landde de OV-kaart in mijn brievenbus. Zonder pasfoto (top), maar met bedrijfsnaam (ook top). De volgende dag had ik een afspraak in Tilburg en kon ik mijn nieuwe aanwinst meteen gebruiken.

Voordeel zakelijke OV-chipkaart

In tegenstelling tot de ‘normale’ OV-chipkaart, hoef je de NS Business Card niet op te laden. Ofwel: nooit meer rennen naar de trein, inchecken en dan … erachter komen dat je geen saldo meer hebt 🤦‍♀️

Je checkt gewoon in bij je vertrek en weer uit als je op je bestemming bent. Het excuus ‘ik moest mijn saldo nog opladen’ voor een gemiste trein kun je dus niet meer aanvoeren.

Conclusie: hoe bevalt het?

Goed! Zeker als ik middenin de stad een afspraak hebt, ga ik het liefst met de trein. Buiten het achteraf betalen werkt de zakelijke OV-chipkaart hetzelfde als een ‘normale’. Ik vind ‘m ideaal.

Probeer nu gratis
De NS-Business Card
Goed om te weten: als je deze link gebruikt en de kaart aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Voor jou is de kaart nog steeds gratis.

Voordat je verdergaat…

Zelf aan de slag met je online zichtbaarheid? Download dan het gratis e-book!

E book voor zzp ers

Ook interessant

Gratis marketingtips ontvangen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief