Starten als zzper zakelijke rekening knab 2019

05 juni 2019

Als startende zelfstandig ondernemer, heb je een hoop dingen te regelen. Ten eerste: klanten. Maar het ondernemerschap brengt nog veel meer met zich mee. Deze keer: een zakelijke rekening openen als startende zzp’er.

Is een zakelijke rekening verplicht?

Het is niet verplicht om een zakelijke rekening te openen als bedrijf. Dat wil zeggen: het is niet bij wet geregeld. Want eigenlijk kom je er toch niet onderuit. De kans is namelijk groot dat je bank moeilijk gaat doen als je je privérekening voor je bedrijf gebruikt. En daarom kun je het maar beter meteen goed regelen.

Wat heb je nodig om een zakelijke rekening te openen?

Het belangrijkste wat je nodig hebt om een zakelijke rekening te openen, is een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Elke bank vraagt namelijk om je KvK-nummer als je een bedrijfsrekening opent. Zodra je bent ingeschreven, is je KvK-nummer actief. Je hoeft dus niet te wachten tot je een bericht ontvangt van de Belastingdienst.

Welke zakelijke rekening kies je?

Je hebt veel opties voor het openen van een zakelijke rekeningen. Een logische keuze is wellicht om zakelijk te bankieren bij de bank waar je dat ook privé doet. Toch loont het om onderzoek te doen. Zo biedt de Rabobank een mooie actie voor starters – eerste jaar gratis – maar zijn ze in de jaren daarna behoorlijk aan de prijs (vaste kosten 10 euro per maand + extra kosten per transactie).

Ik koos zelf na een speurtocht op vergelijkingssites voor een zakelijke rekening bij Knab. Ook zij bieden een actie aan voor starters, namelijk het eerste jaar voor de helft van de prijs. Toch mooi meegenomen 😉

Waarom koos ik voor Knab?

Ik koos vooral voor Knab vanwege de prijs. Je betaalt € 5,- per maand (en het eerste jaar dus € 2,50) en je krijgt 1000 transacties gratis. Daarbij open je ook gratis extra (spaar)rekeningen. Dat laatste vind ik vooral handig om mijn btw en inkomstenbelasting apart te zetten.

Hoe is mijn ervaring met bankieren bij Knab?

Tot nu toe bevalt mijn rekening bij Knab zakelijk me goed. Het rekeningoverzicht is duidelijk, extra rekeningen openen gaat heel snel en je bankiert gemakkelijk via je mobiel. Wat ik verder fijn vind aan Knab:

  • Je kiest je eigen pincode. Scheelt weer ruimte in je langetermijngeheugen.
  • Je logt online in met een wachtwoord of via de app. De reader die je krijgt, heb je na de 1e keer inloggen niet meer nodig.
  • Je kunt een notificatie van een bij- of afschrijving instellen.
  • Je saldo is verzekerd tot 100.000 euro. Als de bank failliet gaat, krijg je je geld tot dat bedrag terug.
  • Je opent de rekening volledig online en identificeert jezelf met een andere rekening die op jouw naam staat.

En valt er nog iets te klagen? Ik ben een Nederlander, dus daar heb je je antwoord. Zo kost een koppeling met je boekhoudpakket € 1,50 extra per maand en bieden ze als creditcard alleen een American Express. Terwijl Visa en Mastercard toch wat gangbaarder zijn in Nederland. Ook automatische incasso’s doen zit nog niet in het pakket.

Maar daarom is het juist een rekening voor zzp’ers. Als freelancer heb je genoeg aan een simpele zakelijke rekening, en daar voldoet Knab voor mij prima aan.

Zelf een zakelijke rekening openen

Ben je zelf startende zzp’er en wil je een zakelijke rekening openen? Ga naar Knab zakelijk, selecteer het starterspakket en open je rekening. Wil je meer weten over mijn ervaring? Neem dan contact met me op.

Goed om te weten: als je één van de links in dit artikel gebruikt om je rekening te openen, ontvang ik hier een klein bedrag voor. Jij betaalt niks extra’s.