opgeslagen post linkedin bedrijfsprofiel

Opgeslagen post op LinkedIn terugvinden: zo doe je dat


LinkedIn heeft een functie waarmee je posts op kunt slaan. Handig als je een interessante link tegenkomt die je later wilt doorlezen. Het opslaan van een post is vrij eenvoudig, maar het terugvinden… Daar moet je bijna een detective voor inschakelen. Of je moeder, want die is ongetwijfeld ook heel goed in verloren spullen vinden. In dit blog lees je waar LinkedIn je opgeslagen posts verstopt.

Tip: geen zin om te lezen? Gebruik deze link: https://www.linkedin.com/feed/saved/ 

Eerst kort: een post op LinkedIn opslaan

Een post opslaan op LinkedIn is makkelijk. Je gaat naar de drie puntjes rechtsboven het bericht, en klikt vervolgens op ‘Opslaan’.

Linkedin post opslaan

Opgeslagen post LinkedIn terugvinden

Dan nu over naar het echte werk: de bijdrage die je opgeslagen hebt weer terugvinden. Ik geef je eerst een kort stappenplan, en leg die stappen daarna stuk voor stuk uit met screenshots:

  1. Ga naar je eigen profiel
  2. Scroll naar je statistieken op het dashboard (‘privé voor u’)
  3. Klik onderaan op ‘mijn items’

Als je op je pc werkt is er nog een snellere manier, namelijk via de homepage. Dat is de pagina met updates die je ziet zodra je inlogt op LinkedIn. Links van de feed staat daar een overzicht van je profiel, met onderaan een koppeling naar ‘mijn items’.

Linkedin homepage mijn items

Stap 1: ga naar je eigen profiel

Om je eigen profiel te bekijken, klik je op desktop bovenin op ‘ik’, en dan op ‘profiel weergeven’. In de app op je mobiel klik je linksboven op je profielfoto. Vervolgens ga je via het menu naar je profiel.

Linkedin profiel bekijken

Stap 2: scroll naar je statistieken op het dashboard

Als je bij je eigen pagina bent, zie je bovenin een overzicht van je profiel. Daaronder volgen ‘info’, ‘uitgelicht’ en ‘uw statistieken’. In dat laatste blok moeten we zijn.

Opgeslagen post linkedin terugvinden

Stap 3: klik op ‘mijn items’

Onderin het blok van je statistieken, klik je op ‘mijn items’. Nu verschijnt er een scherm dat alleen jij kan zien. Hierin vind je de posts en vacatures die je hebt opgeslagen.

Linkedin opgeslagen post

Heb je het artikel gelezen? Dan kun je het – als je wil – via de drie puntjes weer verwijderen uit je lijst.

Handig, toch?

Waarom posts op LinkedIn opslaan?

Natuurlijk is het voor jezelf handig om een post op te slaan als je die later wilt lezen. Maar vanuit marketingperspectief biedt het opslaan van posts ook een kans. Net als een like of een reactie, is opslaan namelijk een interactie. Hoe meer interactie een post krijgt, hoe groter het bereik. Hoewel ik niets kan vinden over het algoritme van LinkedIn, geldt voor Instagram dat het opslaan van een post even zwaar telt als 2 likes.

Het is daarom de moeite waard om je volgers te vragen je post op te slaan. Met een simpel: ‘Nu geen tijd om dit artikel te lezen? Sla deze post dan op via de drie puntjes rechtsboven’ zet je mensen aan tot actie. Probeer het eens bij een paar posts en kijk wat het oplevert!

Voordat je verdergaat…

Zelf aan de slag met je online zichtbaarheid? Download dan het gratis e-book!

E book voor zzp ers

Ook interessant

Meer handige marketingtips ontvangen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!