portfolio-update tekstschrijver den bosch

Portfolio-update: de eerste helft van 2021


Je knippert twee keer met je ogen en de eerste helft van het jaar is weer voorbij. Ja, ik weet dat alleen oude mensen dit soort uitspraken doen. Blijkbaar word ik oud.

Maar: over tot de orde van de dag. Nu de vakantie van 2021 er weer op zit, vond ik het tijd om weer eens een update te geven van mijn portfolio. Want gelukkig heb ik niet stilgezeten!

Nieuw kantoor

Nou ja, kantoor… Ik werk nog gewoon vanuit huis. Maar waar ik dat eerst deed vanaf de keukentafel (en bij mooi weer vanuit mijn loungeset in de tuin), heb ik sinds begin dit jaar een heus kantoor. En ik moet zeggen: dat is echt een verbetering. Hoewel ik de keukentafel meer dan prima vond, is het stiekem wel fijn dat ik mijn spullen ’s avonds kan laten staan en een aparte werkplek heb.

De grootste plus van het kantoor is mijn nieuwe zit-stabureau. Dankzij dit bureau doe ik tegenwoordig de meeste meetings staand. En ook al is de inrichting nog steeds niet compleet – ik ben nog op zoek naar een goede bureaustoel en een los scherm – zit (sta) ik met een plant op mijn bureau en mijn kat in haar hangmat naast me, best wel comfortabel.

Kantoorkat

Nieuwe opdrachtgevers

Dan over naar het echte werk. Dit jaar kwamen er verschillende nieuwe opdrachtgevers bij.

Sharepeople

Te beginnen met Sharepeople, het bedrijf waarbij ik mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering geregeld heb. Ik kwam bij hen terecht als freelancer via Fring. Hoe dat in z’n werk ging, vertel ik in dit artikel. Daarnaast interviewde ik oprichter Cosmas Blaauw voor Emerce. De uitwerking van dat interview vind je hier.

JBZ

Daarnaast schreef ik een artikel voor het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Hiervoor interviewde ik sportartsen van het JBZ Sport Medisch Centrum over hun werk als teamarts in tijden van corona. Lees hier het artikel.

Eurocars en Shortleaseland

Verder leerde ik meer over auto’s met opdrachten voor Eurocars bedrijfswagens en Shortleaseland. Beide bedrijven zetten in op vindbaarheid via SEO-teksten. Aan de hand van interviews en input van de oude websites kwamen er ruim 15.000 woorden op papier.

Diversen

Tot slot redigeerde ik een partnerhandboek voor Essent, schreef ik mee aan het plan voor Berlicum Centrum van de gemeente Sint-Michielsgestel en verscheen mijn eerste column voor LFK Magazine. Die laatste lees je hieronder:

Lfk magazine column

Niet leesbaar? Open hier de pdf.

Bestaande opdrachtgevers

Daarnaast ging ook het werk voor bestaande opdrachtgevers door.

Hello New Day

Voor klant van het eerste uur Hello New Day schreef ik verschillende blogs en nieuwsbrieven. Zo sprak ik met Gys Driessen, HR-directeur van het Radboudumc, over hoe hij elke dag beter wordt. Een inspirerend interview met een man die zo een boek zou kunnen schrijven. Verder deelde Jan-Joost Kroon zijn unieke visie op organisatiestructuur (Leren van de maffia? Ja, echt) en sprak ik met Bram Schats over het verslimmen en verduurzamen van gebouwen.

Fokker Petfood

Verder schreef ik verschillende blogs voor dierenvoermerk Fokker. Bijvoorbeeld over de groeifases van een kitten, een slechte adem bij honden en Eerste Hulp bij Puppy’s. Altijd een feest om over dieren te schrijven!

Fieldlab CAMINO

Daarnaast sprak ik met Dinant Schippers van Rijkswaterstaat over het voorkomen van storingen met voorspelbaar onderhoud. Het artikel hierover verscheen op World Class Maintenance.

VVBHUSAN

Vvbhusan referentie

Voor VVBHUSAN ging ik op pad naar Limburg. Daar bezocht ik een hoogbouwcomplex waar deze verfgroothandel schildermaterialen voor leverde. De referentie van dit project lees je hier. Ook ging ik langs in wijk Nazareth in Maastricht en sprak ik met eigenaar Corné Geerts over zijn 25-jarige jubileum. Dit artikel verscheen ook in RegioBusiness, de Schildersvakkrant en WijLimburg.

Goed Bezig – PFZW

Goed bezig stijn fransen magazine pfzw

Tot slot ging ik dit jaar verschillende keren op pad voor Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Zo bracht ik met illusionist Victor Mids een bezoek aan een dagbesteding voor mensen met een beperking en liep ik samen met actrice Stijn Fransen mee met een kraamverzorgster. De pdf’s van deze magazines bekijk je via onderstaande links:

Stijn Fransen

Victor Mids

Eigentijd – PFZW

Olga commandeur eigentijd magazine

Daarnaast ging ik voor Eigentijd-magazine – ook van PFZW – met Olga Commandeur langs bij ouderen met een visuele beperking. Dat interview lees je op pagina 4 t/m 7 van het magazine.

Tweede helft 2021

Dat was ‘m weer voor nu. Oké, bijna dan. Want: ik heb mijn goede voornemen van dit jaar nog elke maand waargemaakt. Wat dat ook alweer was? Een maandelijkse nieuwsbrief. Mocht je nieuwsgierig zijn, dan kan inschrijven onderaan dit blog.

Tot de volgende!

P.S. Wil jij ook in het volgende overzicht staan met een tekst van mijn hand? Neem dan contact met me op!

Voordat je verdergaat…

Zelf aan de slag met je online zichtbaarheid? Download dan het gratis e-book!

E book voor zzp ers

Ook interessant

Gratis marketingtips ontvangen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief