Tekstschrijver social media virtueel assistent linkedin bedrijfsprofiel

26 april 2019

Met de start van mijn eigen bedrijf, surfte ik naar LinkedIn om mijn profiel te updaten. Zo gezegd, zo gedaan. Maar toen ik mijn nieuwe functie had ingevoerd en klikte op ‘opslaan’, zag ik het standaard LinkedIn-icoon bij mijn bedrijf. Saai! Eén probleem: simpel een logo toevoegen aan je functie kan niet.

Daarom zocht ik uit hoe je je logo toevoegt aan je persoonlijke profiel. Wil jij dit ook? In dit blog lees je 5 stappen om jouw bedrijfslogo op je LinkedIn-profiel te krijgen.

Maar eerst

Als je bij een groter bedrijf werkt, is het vaak makkelijk. Je voert je bedrijfsnaam in, klikt je werkgever aan in de lijst die je te zien krijgt en voilà. Voor freelancers en zzp’ers ligt het anders, omdat zij (nog) geen bedrijf kunnen aanklikken. Met deze stappen krijg je het wél voor elkaar.

Stap 1: Maak een bedrijfspagina aan

De truc om je bedrijfslogo op je persoonlijke LinkedIn-profiel te krijgen, is een bedrijfspagina aan te maken. Sowieso handig, maar zelfs als je er nu niks mee gaat doen een must om je logo toe te voegen. Een bedrijfspagina aanmaken doe je als volgt (ik doe dit via mijn laptop):

  1. Ga naar ‘Werk’ rechts boven in de menubalk
  2. Scroll naar onder in het menu dat tevoorschijn komt
  3. Klik op ‘Bedrijfspagina maken +’

Linkedin bedrijfspagina maken

Stap 2: Kies de optie die bij je bedrijf past

Als je een bedrijfspagina aanmaakt, krijg je eerst de keuze voor een type bedrijf. Waarschijnlijk val je net als ik in de eerste categorie: minder dan 200 medewerkers.

Linkedin bedrijfspagina

Stap 3: Vul je bedrijfsinformatie in

In het scherm dat nu tevoorschijn komt, vul je al je bedrijfsgegevens in. Je kunt bijna alles later nog wijzigen, dus maak je geen zorgen dat je een verkeerde categorie kiest. Wel slim is om nu alvast een passende URL te kiezen. Liefst een met je volledige bedrijfsnaam, zodat mensen je makkelijk vinden.

Let op: Dit is het eerste moment om je logo te uploaden.

bedrijfspagina aanmaken logo

Stap 4: Maak je pagina aan

Als je alles hebt ingevuld, vink je onderaan aan dat je bevoegd bent om het bedrijf te beheren. Klik op ‘Pagina maken’ en je bent live!

Stap 5: Koppel je pagina aan je profiel

Zodra je pagina af is, kun je deze koppelen aan je profiel. Bij mij was dit meteen mogelijk, maar misschien dat er soms wat tijd tussenzit. De koppeling maak je als volgt:

  1. Ga naar de functie waar je je logo aan wilt toevoegen
  2. Klik rechts op het potlood om te bewerken
  3. Vul bij ‘Bedrijf’ je bedrijfsnaam in en wacht tot je bedrijfspagina tevoorschijn komt
  4. Kies je eigen bedrijf en vul waar nodig de andere gegevens aan
  5. Klik op ‘Opslaan’

logo bedrijfspagina persoonlijk profiel

Zo, dat was het! Je bedrijfslogo staat nu op je persoonlijke profiel.

Linkedin bedrijfslogo persoonlijk profiel

Oh ja, wil je later je bedrijfspagina nog bewerken? Ga dan in de menubalk naar je profielfoto en klik onder ‘Beheren’ op je bedrijf.

Wil je meer weten over de inzet van LinkedIn? Neem gerust contact met me op.

Ook interessant

Meer handige marketingtips ontvangen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief!